Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren

HOOP VINDEN IN CRISISTIJD: Mirjam van der Vegt en Timzingt

May 01, 2020 Tear Season 1 Episode 7
Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren
HOOP VINDEN IN CRISISTIJD: Mirjam van der Vegt en Timzingt
Show Notes

Verhalen van veerkracht
Minella van Bergeijk, van Tear, belt met bekende Nederlandse christenen hoe de coronacrisis hun raakt. In deze aflevering stiltecoach Mirjam van der Vegt en cabaretier Timzingt over hoop vinden in crisistijd.

Mirjam van der Vegt is auteur, spreker en (stilte)coach. Na een drukke carrière van tien jaar in de journalistiek (Twee Vandaag, Netwerk, EO-Visie) werd ze door een burn-out gedwongen om een periode stil te zitten. Daar leerde ze veel van, onder andere dat stilstaan niet erg is. De ervaringen die ze tijdens deze periode opdeed, verwerkte ze in de stiltelijn waarvan onder andere de veelgelezen uitgaven Koester je hart, het Stiltedagboek, de Stilteagenda en Herademen met de Psalmen deel uitmaken. Mirjam is in het coronatijdperk een bomenfeuilleton begonnen. "Een traan is als een bos". Elke dag een klein gesprek van een mens en een boom over de wortels van het leven, met om de zeven dagen een prachtig liedje voor onthaasting.

TimZingt ging na zijn studie filosofie en natuurkunde aan de slag als docent op een middelbare school. Hij was lid van cabaretgroep Voowaar, die vooral bekend was onder christelijke jongeren. Ze traden op op het Flevo Festival en op verschillende conferenties bij kerken en scholen. In 2008 stopte Voorwaar en ging Tim solo verder als Timzingt.  Timzingt maakt (liedjes)cabaret en kleinkunst. Hij treedt op voor kleine groepen maar ook grote zalen waarbij hij zichzelf begeleidt en soms wordt bijgestaan door andere muzikanten. Timzingt beschrijft zichzelf als afgestudeerd filosoof en fysicus, docent, amateurtheoloog, echtgenoot en vader van vier kinderen.

Met muziek van Eastville en Anne Don.