Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren

ANDERS KIJKEN IN CRISISTIJD: Theodoor Meedendorp en Samuel Lee

April 24, 2020 Tear Season 1 Episode 6
Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren
ANDERS KIJKEN IN CRISISTIJD: Theodoor Meedendorp en Samuel Lee
Show Notes

Verhalen van veerkracht
Minella van Bergeijk, van Tear, belt met bekende Nederlandse christenen hoe de coronacrisis hun raakt. In deze aflevering pastor Theodoor Meedendorp en Theoloog des Vaderlands Samuel Lee over anders kijken in crisistijd.

Theodoor Meedendorp is theoloog en voorganger van een multiculturele kerk in Amsterdam-Noord. Daarnaast geeft hij les als docent levensbeschouwing op een middelbare school. Kerk-zijn op een nieuwe manier in een stedelijke omgeving heeft zijn bijzondere aandacht. Theodoor is getrouwd en heeft twee kinderen.

Samuel Lee kwam als vluchteling uit het Midden-Oosten naar Nederland. Hij is verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en directeur van Center of Theology of Migration aan de Faculteit Religie en Theologie. Hij is oprichter van de Foundation Academy of Amsterdam, een stichting die migranten en vluchtelingen de kans geeft onderwijs te volgen op academisch niveau. Hij is voorganger van een migrantenkerk in Amsterdam Zuid-Oost. In deze coronacrisis zet hij zich ook in voor het initiatief Steun Kerken nu, voor migrantenkerken die in geldproblemen zitten. Samuel werd eind 2019 Theoloog des Vaderlands. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Met muziek van Eastville.