Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren

WOORDEN VINDEN IN CRISISTIJD: Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld

April 17, 2020 Tear Season 1 Episode 5
Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren
WOORDEN VINDEN IN CRISISTIJD: Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld
Show Notes

Verhalen van veerkracht
Minella van Bergeijk, van Tear, belt met bekende Nederlandse christenen hoe de coronacrisis hun raakt. In deze aflevering muzikant en schrijver Rikkert Zuiderveld en theoloog Reinier Sonneveld over woorden vinden in crisistijd.

Rikkert Zuiderveld groeide op in een onderwijzersgezin en kreeg daar de liefde voor taal mee. Tijdens zijn middelbare schooltijd begon hij met het schrijven van gedichtjes en liedjes. Tijdens zijn studie geschiedenis nam hij zijn eerste LP op. Hij trouwde in 1968 met Elly Nieman en samen vormden zij het duo Elly & Rikkert. Samen brachten ze meer dan vijftig albums uit. Ook schreef Rikkert verschillende dichtbundels. Elly & Rikkert hebben drie kinderen, een pleegdochter en een kleinkind. 

Reinier Sonneveld is theoloog en schrijver. Hij studeerde aan de Theologische Universiteit van Kampen. Is schrijver van boeken, artikelen en liedjes. Hij is medeoprichter van Lazarus, een beweging van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen en woorden voor geloof. Reinier is getrouwd en heeft een zoon.  

Met muziek van Eastville en The Psalmproject.