Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren

NAASTENLIEFDE IN CRISISTIJD: Bettelies Westerbeek en Nynke Dijkstra

April 10, 2020 Tear Season 1 Episode 3
Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren
NAASTENLIEFDE IN CRISISTIJD: Bettelies Westerbeek en Nynke Dijkstra
Show Notes

Verhalen van veerkracht
Minella van Bergeijk, van Tear, belt met bekende Nederlandse christenen hoe de coronacrisis hun raakt. In deze aflevering Bettelies Westerbeek en Nynke Dijkstra over naastenliefde in crisistijd.

Bettelies Westerbeek studeerde theologie en startte daarna een pioniersplek in Den Haag in de wijk Moerwijk: Geloven in Moerwijk. Pioniersplekken zijn nieuwe vormen van kerk-zijn. Moerwijk is een wijk die vroeger een ‘Vogelaar Wijk’ werd genoemd, een multiculturele achterstandswijk. Meer dan 60% van de mensen heeft een niet-Nederlandse achtergrond. Veel mensen zijn arm en er is veel problematiek. Schulden, alcoholproblemen, overlast op straat. Bettelies organiseert, samen met de bewoners van haar wijk, verschillende activiteiten om naast mensen te staan en hen te helpen. Ook begon ze de Buurttuin. In deze tuin komen mensen uit de wijk samen om te tuinieren en elkaar te ontmoeten.  

Nynke Dijkstra is predikant en beleidssecretaris van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze studeerde theologie aan de VU in Amsterdam. Ze werkt voor de afdeling ondersteuning Gemeenten als specialist missionair werk van de PKN. Ze werd geboren in Leeuwarden, is getrouwd, heeft twee zonen en een dochter en inmiddels vijf kleinkinderen. Nynke is o.a. auteur van ‘Vreugde vinden’ ‘Pastoraat voor iedereen’ en ‘Back to basics’. 

 Met muziek van o.a. Eastville en Ralph van Manen.