Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren

DE KRACHT VAN MUZIEK IN CRISISTIJD: Elly Zuiderveld en Elbert Smelt

April 03, 2020 Tear Season 1 Episode 2
Tearfund Lokaal: over wat we lokaal zien gebeuren
DE KRACHT VAN MUZIEK IN CRISISTIJD: Elly Zuiderveld en Elbert Smelt
Show Notes

Verhalen van veerkracht
Minella van Bergeijk, van Tear, belt met bekende Nederlandse christenen hoe de coronacrisis hun raakt. In deze aflevering Elly Zuiderveld en Elbert Smelt over de kracht van muziek in crisistijd.

Elly Zuiderveld droomde als jong meisje al van een carrière in de muziek en begon al vroeg met liedjes schrijven. In 1965 won ze het Cabaret der onbekenden en daarna werkte ze samen met o.a. Boudewijn de Groot, met wie ze het lied Prikkebeen zong. In 1968 trouwde ze met Rikkert Zuiderveld. Samen vormden ze het duo Elly & Rikkert. Halverwege de jaren 70 kwamen Elly & Rikkert tot geloof en vanaf dat moment hebben ze vele christelijke nummers geschreven en gezongen. Samen met Rikkert bracht Elly meer dan vijftig albums uit waaronder een solo-album. Vele kinderen zijn opgegroeid, en groeien nog steeds op, met de muziek van Elly & Rikkert. Elly en Rikkert hebben drie kinderen, een pleegdochter en een kleinkind.

Elbert Smelt werd geboren in Lima, waar zijn ouders als zendingsechtpaar werkten. Elbert is zanger, arts en tv-presentator van jeugdprogramma’s. Hij werd bekend als zanger van de band Sela en later als leadzanger van de band Trinity. Deze band bestaat uit 3 broers en een vriend en staat bekend als een wereldmuziek band. Ze touren door Nederland en in het buitenland. Elbert is getrouwd en heeft 3 kinderen. Met Trinity maakt hij de vlogs Wereldwijs op Youtube in het kader van de Coronacrisis.

Met muziek van o.a. Eastville en The Psalmproject.